Daha ucuzu mu? Yoksa daha kalitelisi mi?

20-10-2022 16:58
Daha ucuzu mu? Yoksa daha kalitelisi mi?

       Aks mobilya firmasının hem sahibi hem ustası Hüsnü Bey 13 yaşından bu güne kadar ahşap işçiliği ile geçimini sağlamaktadır. 43 senelik bilgi birikimini ve tecrübesini bu konu doğrultusunda bizimle paylaşmaktadır. Hüsnü Bey’e sorduk “Daha ucuzu mu, daha kalitelisi mi?” diye. Aldığımız cevap “Herkes bütçesine göre hareket eder fakat uzun vadeli düşünmez. Her ağacın dayanıklılığı, lif dokusu, sertliği birbirinden farklıdır. Ve hak verirsiniz ki bütçe arttıkça kalite artıyor.” diye devam etti. Bizde konuyu sizler için bu yazı da toparladık. Günümüz de olağan ihtiyaçlarımızı en az maliyet ile gidermeye çalışıyoruz. Belki de zorundayız. Ama hiç düşündük mü “Ucuzunun uzun vade de bize maliyeti gerçekten hesaplı mı?” diye? Ahşaplar evlerimizin vazgeçilmezidir. Hayatımızın her noktasında her anında bulunurlar. Ve vakti geldiğinde de artık misyonunu tamamlamış diyerek yada modası geçti diyerek bir takım değişikliğe gideriz.

Öncelikle piyasanın en ucuzu olan MDFLAM/SUNTALAM dediğimiz yonga levhalardan başlayalım. Bu ürünler fabrikasyon sıkıştırılmış malzeme oldukları için ömürleri en az olandır. Cilalı malzemelere nazaran tekrar cilalayıp yenileme olasılığımız yok. Ya kırılana kadar ya modası geçene kadar kullanılmaktadır. Bunun içinde uzun senelere ihtiyaç yoktur. Belki günü kurtarma çabası, belki de karlı olduğunu düşündüğümüzden. Ama gerçek ahşap ürüne göre en dezavantajlı malzeme bunlardır.

Çam ve ladin ağacı ile devam etmek daha doğrusu olur. Doğal ağaç cinsi oldukları için tüm ağaç cinsleri gibi gayet sağlıklı ve dayanıklıdır. Ama yapısı gereği en yumuşak ağaçtır. Kullanımı fazlasıyla özen ister. Darbelere elverişli olması en büyük dezavantajıdır. Tekrar işlem görebildiği için düzeltme veya yenileme işlemleri mümkün. Doğal ağaç cinsleri içerisinde en uygun fiyatlısıdır. En düşük bütçe ile son tavsiyemiz bu iki ağaç cinsi olabilir.

Gürgen ağacı tam tavsiyelik ağaç cinsidir. Çünkü yapısının sertliği ceviz ve meşe ile yarışır derecede serttir. Çam ve ladine göre fiyat olarak iki kadar fazla görünse bile ömür olarak kullanıma bağlı olarak çam ve ladine göre üç kat daha fazladır. En çok tavsiye edeceğimiz ağaç gürgendir. Bir kere para veririm senelerce kullanırım diyenlerin ağacıdır.

Ceviz ve meşe ağaçları dokuları gerçekten muazzam olan bu iki ağaç çok sert ve ağır ağaç cinsleridir. Ev mobilyası olarak en görkemli ve en şık görünümü bu iki ağaç sağlar. Fiyat olarak da en tepededir. Parası olup da keyfine düşkün ve kaliteden anlayanların sevdiği ağaç cinsleridir.

Evet gelelim tavsiyemize: “Aks mobilya ailesi olarak hem kaliteyi yaşamak hem uzun ömürlü eşyalarınız olması için gürgen ağacını öneririz. Ve Aks mobilya ailesinin en önemli özelliği de fiyatlar konusunda piyasaya göre ucuz ve yine piyasaya göre daha kaliteli ürünler sunmaktayız. Siz de bizlerle tanışmak isterseniz lütfen iletişime geçiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.